Szeretettel köszöntelek a HIT REMÉNY SZERETET közösségi oldalán!
http://hitremenyszeretet.network.hu Csatlakozz te is a közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
HIT REMÉNY SZERETET vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a HIT REMÉNY SZERETET közösségi oldalán!
http://hitremenyszeretet.network.hu Csatlakozz te is a közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
HIT REMÉNY SZERETET vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a HIT REMÉNY SZERETET közösségi oldalán!
http://hitremenyszeretet.network.hu Csatlakozz te is a közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
HIT REMÉNY SZERETET vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a HIT REMÉNY SZERETET közösségi oldalán!
http://hitremenyszeretet.network.hu Csatlakozz te is a közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
HIT REMÉNY SZERETET vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
5 éve | Miclausné Király Erzsébet | 0 hozzászólás
Különféle gyulladásgátló fűszerek egészben és por formában egymás mellett.
Egyes táplálékok, gyógynövények és fűszerek sok antioxidánst tartalmaznak, amelyek ezáltal gyógyító hatásokkal is rendelkeznek. Kutatók azt vizsgálták, hogy melyek azok a fűszerek, amelyek a leginkább képesek a szervezetben kialakuló gyulladásokat csökkenteni. A kutatási csoportban részt vevő embereknek egy héten keresztül az adott fűszernövényből kellett elfogyasztani egy bizonyos mennyiséget. Gyulladásra a gyömbér, a szegfűszeg, a rozmaring és a kurkuma bizonyult a legjobbnak.
Más fűszernövényeket is kiemeltek a vizsgálat befejeztével, azonban ezekről a gyógynövényekről azt is megjegyezték, hogy nagyon hatásosak szívbetegségek és a korai öregedés ellen. További gyulladásgátló gyógy- és fűszernövények: fahéj, szegfűbors, oregánó, majoránna, zsálya és kakukkfű.
A legtöbb krónikus betegségnek a hátterében valamilyen gyulladás áll. Ilyen betegség a daganatos megbetegedés, a szívbetegség, de a gyulladás tehető felelőssé az elhízásért is.
Természetesen nem csupán egyes fűszer- és gyógynövények, hanem egyes táplálékok is képesek gyulladást csökkenteni. Ha ezeket rendszeresen fogyasztjuk, elkerülhetnek bennünket a krónikus betegségek. A következő élelmiszerek képesek elfojtani a gyulladásos reakciót a szervezetben. Az omega-3 zsírsavakban gazdag táplálékok – halak, például a lazac – segít a gyulladást leküzdeni. Ugyanilyen hatásos a krillolaj is, amely nemcsak gyulladást csökkent, hanem az oxidatív stressz ellen is nagyon hatásos.
A sötét leveles zöldségek, mint a kelkáposzta, a spenót vagy a mángold olyan antioxidánsban gazdag táplálékok, amelyek flavonoidokat, C-vitamint és karotinoidokat tartalmaznak, így segítenek megelőzni a sejtkárosodást. Ezeket az ételeket a legjobb nyersen vagy turmix formájában fogyasztani.
Az áfonyának nagyon magas az antioxidáns kapacitása és kevesebb cukrot is tartalmaz, mint más gyümölcs. Gyulladáscsökkentő hatását ennek a két remek tulajdonságának köszönheti.
A matcha tea tizenhétszer több antioxidánst tartalmaz, mint az áfonya és hétszer többet, mint az étcsokoládé. A tulsi tea is tele van gyulladáscsökkentő antioxidánsokkal és más mikro-tápanyagokkal, amelyek támogatják az immunrendszer működését és a szív egészségét.
Az erjesztett zöldségek megtámogatják a bélflóra egészségét és az immunrendszert is erősítik, így segítenek elhárítani a krónikus gyulladást. Ez azért is fontos, mivel a legtöbb gyulladásos betegség a bélből indul. Néhány élelmiszer – kefir, savanyúság, savanyú káposzta – azonban segíti a bélben az úgynevezett jó baktériumok elszaporodását. Az erjesztett élelmiszerek segítenek a szervezetnek megszabadulni a méreganyagoktól, amelyek szintén gyulladást generálnak.
A shiitake gombában olyan vegyületek vannak, amelyek segítenek megakadályozni a gyulladás kialakulását, és eredményesen veszik fel a harcot az oxidatív stresszel szemben is. Ezen kívül rezet is tartalmaz, amely a szívkoszorúér-betegséggel szemben jelent védelmet.
A fokhagymáról évszázadok óta lehet tudni, hogy gyógyító hatásokkal bír. A fokhagyma antibakteriális, gombaölő, antioxidáns és vírusellenes tulajdonságokkal rendelkezik. Terápiás hatását a benne lévő kéntartalmú vegyületeknek – az egyik ilyen az allicin – köszönheti. Az allicin minden más vegyületnél gyorsabban képes reagálni a veszélyes szabad gyökökre.
Az étrendnek kulcsfontosságú szerepe van a gyulladás csökkentésében. Ennek érdekében fogyasszon minél több gyulladáscsökkentő és egészséges táplálékot és iktassa ki étrendjéből a feldolgozott élelmiszereket, amelyek gyulladáskeltő összetevőket tartalmaznak. Ilyen például a magas fruktóztartalmú kukoricaszirup, a szója és a kémiai adalékanyagok. Milyen gyulladáskeltő élelmiszerek vannak még ezeken kívül? A finomított cukor, a transzzsírok és a magas hőmérsékleten kezelt táplálékok. Fogyasszon minél több nyers élelmiszert, de győződjön meg róla, hogy ezek nem vegyszerrel kezeltek.
Forrás:gyogyszernelkul.com
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
Egészségünk érdekében... IMMUNERŐSÍTŐ ÉTELEK
Egészségünk érdekében...A kurkumin az egyik legjobb gyulladáscsökkentő „gyógyszer”
Egészségünk érdekében...Ezért legyen otthon mindig ecet
Egészségünk érdekében...Miért fogyasszunk rendszeresen citromfüvet?